mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
05 Paź

Deserki jogurtowe z malinami, mango i nutą pomarańczy

Jak sobota to... jakiś deser musi być :) 

Składniki na 5 porcji: 
500g malin świeżych lub mrożonych
500g jogurtu naturalnego 
3 łyżki żelatyny 
2 łyżki miodu 
1 duży owoc mango 
1 pomarańcza 

 

Sposób przygotowania: 
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody, wymieszać, następnie dodać jogurt i miód i dokładnie wymieszać. 
Maliny zmiksować. Mus wylać do pucharków na spód, następnie rozlać do pucharków masę jogurtową. Wstawić do lodówki na około 1-2h. W tym czasie obrać i pokroić mango i pomarańczę. Gdy jogurt zastygnie poukładać na wierzchu pokrojone owoce.

 

1 porcja - 200 kcal

Twój komentarz




POKAŻ