mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
20 Gru

Makaron ze szpinakiem i krewetkami

Coś dla miłośników krewetek :) 

Składniki na 1 porcję (ok. 450 kcal): 
- 120g krewetek
- 1 łyżeczka oliwy
- 400g szpinaku baby 
- 2 suszone pomidory (bez zalewy)
- 100g jogurtu naturalnego 
- kilka ząbków czosnku - ilość wedle uznania (u mnie duuuużo :)
- Przyprawy: pieprz, sól, chilli
- 50g makaronu pełnoziarnistego


Sposób przygotowania:
Krewetki obrać ze skorupek. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić krewetki, dodać połowę czosnku przeciśniętego przez praskę, przyprawić pieprzem, solą i chilii, chwilę podsmażyć - odstawić do miseczki. Na patelni po krewetkach wrzucić szpinak, dodać czosnek, pokrojone suszone pomidory i przyprawy i dusić około 10 min, dodać krewetki i zahartowany jogurt i jeszcze chwilę poddusić. Makaron ugotować al dente, podawać ze szpinakiem i krewetkami.

Twój komentarz




POKAŻ