mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
12 Maj

CIASTECZKA MIGDAŁOWO-KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ

Idealne jako przekąska do kawy, ale również sprawdzą się jako słodka wersja drugiego śniadania - są odżywcze i sycące :) 

Składniki na 15 ciastek: 
100g migdałów bez skórek
80g gorzkiej czekolady, min. 80% kakao
100g wiórków kokosowych
30g ksylitolu 
2 jajka 
szczypta soli

 

Sposób przygotowania

Rozgrzać piekarnik do temp. 180 st C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Migdały rozdrobnić mikserem na pył. Przełożyć do miseczki.
Czekoladę również rozdrobnić mikserem na niewielkie kawałeczki (ale nie na pył). Następnie dodać migdały, wiórki kokosowe, ksylitol, jajka i sól i dokładnie wszystko wymieszać. 
Wilgotnymi dłońmi formować ciastka i kłaść na blachę. 
Piec 10-15 min w 180 st C.

 

1 ciastko:
125 kcal
B: 3 g
WW: 8 g
Tł: 10 g

 

Twój komentarz




POKAŻ