Składniki
6 jaj
100 g wędzonego łososia
1 dojrzałe awokado
2 cebulki dymki
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka soku z limonki
sól morska do smaku
pieprz biały do smaku
cząstki limonki do dekoracji
świeży koperek do dekoracji
Sposób przygotowania
Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo, obrać i pokroić na połówki.
Żółtka wydrązyc do miseczki, z awokado wyjąć pestkę , miąższ przełożyć do żółtek, skrapic sokiem z limonki aby nie sciemniało.
dodać posiekaną dymkę, majonez, doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
całość utrzeć widelcem na gładką pastę.
Nadziewac jajeczka.
na wierzchu ułożyć paseczki pokrojonego wędzonego łososia.
Udekorować koperkiem i cząstkami limonki.
Twój komentarz