mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
12 Maj

Makaron że szpinakiem i wędzonym pstrągiem

Obiad w 15 min :)

Składniki:
- 40g makaronu (u mnie mieszanka z grochu i soczewicy) 
- 50g pstrąga łososiowego wędzonego
- 300g szpinaku świeżego lub mrożonego
- 75g jogurtu naturalnego
- Czosnek (kilka ząbków)
- Kilka suszonych pomidorów (bez zalewy) 
- Pieprz, sól, kurkuma do smaku
- Łyżeczka oliwy

 

Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, szpinak, przyprawy i podduszamy. Dodajemy pokrojone pomidory, jogurt i pstrąga i dusimy.
Makaron gotujemy al dente. Łączymy że szpinakiem. Można posypać odrobiną mozzarelli.

Twój komentarz




POKAŻ