Składniki na około 16 kulek
100g kaszy jaglanej
1 szklanka mleka
1 łyżka oleju kokosowego
120 g wiorkow kokosowych
1 łyżka miodu
1 łyżka syropu klonowego
Kilka kropel olejku migdalowego
16 migdałów
Sposób przygotowania
Mleko wlewamy do rondla i wrzucamy kaszę. Gotujemy na małym ogniu, aż do całkowitego wchłonięcia płynu przez kaszę. Chwilę studzimy i dodajemy do ciepłej kaszy olej kokosowy, miód, syrop klonowy, wiórki (90g) i olejek. Całość blendujemy. Zwilżonymi dłońmi formujemy kulki, do środka każdej wkładamy migdał i obtaczamy w wiórkach (pozostałe 30g). Wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
1 kulka:
90 kcal
B: 2g
Ww: 8g
Tł: 6g
Twój komentarz