mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
05 Lip

Zapiekanka ziemniaczana

Szybki i sycący obiad z piekarnika

Składniki:
Ziemniaki
Mięso mielone np. Z kurczaka
Łyżka oliwy
Pieczarki papryka
Pomidory z puszki
Mozzarella
Przyprawy: sól, pieprz, chilli, papryka słodka, ostra, bazylia - wedle uznania

 

Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować na pół twardo. Później pokroić w plastry i ułożyć na spodzie naczynia żaroodpornego.
Mięso przyprawić wedle uznania i usmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Przełożyć do miski. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki i paprykę - również przyprawić. Na koniec zalać pomidorami z puszki i dodać mięso. Wszystko przełożyć na ziemniaki, posypać mozzarella i zapiec w piekarniku 15 min, 180 st C.

Twój komentarz




POKAŻ