Składniki na ciasto :
3 czubate łyżki naturalnego kakao
100 gramów orzechów włoskich
4 czubate łyżki miodu
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki oliwy
2 duże dojrzałe banany
1 szczypta soli
4 jaja całe
2 puszki fasoli czerwonej
Polewa
1 gorzka czekolada
4 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto oprócz orzechów zmiksować na gładką masę.
Następnie dodajemy pokruszone orzechy i przemieszac.
Prostokątna blaszkę (np. Jak do chleba) wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto.
Ciasto pieczemy 45-50 min. w 180 st C.
Gdy się upiecze wykładamy ciasto z foremki aby się nie zaparzylo.
Polewa: czekoladę rozpuszczamy w niewielkiej ilości mleka i polewamy ostudzone ciasto.
Kontakt:
- 577 878 776
mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
OPINIA PACJENTA: Pani Katarzyna uratowała mnie po półtora rocznej męczarni z samodzielną dietą bezglutenową. Specjalista który zdiagnozował celiakię, zalecił mi zasięgnięcia wiedzy z internetu i prowadzenia samodzielnej diety 🫤 jednak bóle nie ustępowały. Po pomoc w końcu sięgnęłam do Pani Katarzyny, która za mój problem ...
09.08.2023
Twój komentarz