mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
01 Luty

BURRITO

Fast foody kojarzą nam się z czymś niezdrowych i wysokokalorycznym...

Ale....

Jak zrobi się go w domu to i znajdzie się na niego miejsce w dietetycznym menu :)

Skladniki na 4 porcje:
4 placki do tortilli pelnoziarniste (np. z Lidla lub można je zrobić samodzielnie)
Cebula
Kilka ząbków czosnku
Mięso mielone z kurczaka /indyka
Puszka czerwonej fasoli
Puszka kukurydzy
400g Passaty pomidorowej
Przyprawy: zioła, kurkuma, papryka ostra i słodka, przyprawa do burrito, pieprz
Łyżka oliwy

 

Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzac oliwę, wrzucić posiekaną cebulę, następnie dodać mięso, chwilę podsmażyć, dodać resztę składników i dusić około 30 min, aby odparowal sok z pomidorów i farsz zrobił się gesty.

Następnie układamy na tortilli farsz i zawijam jak do burrito (najlepiej podejrzeć w Internecie jak składać 

Twój komentarz




POKAŻ