mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
14 Luty

Mini serniczki z galaretką

   

SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:

ILOŚĆna 3 pucharki 

  • 250 g twarogu chudego
  • 150g jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżka miodu

SKŁADNIKI NA MUS TRUSKAWKOWY:

  • 400g truskawek mrożonych (świeżych w sezonie)
  • 1/4 szklanki wody
  • 1 galaretka truskawkowa

DODATKOWO:

  • 6 ciastek oreo 

 

Ciasteczka (razem z kremem) rozgniatamy i przekładamy na spód pucharków. Truskawki miksujemy na mus. Następnie razem z wodą podgrzewamy na niewielkim ogniu do zagotowania. Dodajemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia. Zostawiamy do wystudzenia. Twaróg miksujemy razem z jogurtem oraz miodem.
Na warstwę ciasteczek nakładamy masę serową, zalewamy truskawkami i odstawiamy do stężenia.

Twój komentarz




POKAŻ