mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
22 Luty

Ciastka orzechowe z ciecierzycy

Choć nazwa "ciecierzyca" może odstraszać, to w tym przepisie naprawdę wychodzi smacznie! :) 

Składniki:

  • 1 słoik ugotowanej cieciorki (400g) - np. w Lidlu
  • 150g masła orzechowego 100%
  • 55g ksylitolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 50g czekolady gorzkiej (u mnie z orzechami)

 

Czekoladę pokruszyć. Wszystkie pozostałe składniki zmiksować na gładką masę, po czym dodać kawałki czekolady, wymieszać (u mnie wszystko się zmiksowało, stad ciemny kolor ). Piec 25 min w piekarniku nagrzanym do 190 stC.

 

Całość to około 2000 kcal – u mnie wyszło 10 sporych ciastek więc po 200 kcal każde

Twój komentarz




POKAŻ