mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
11 Kwie

Czekoladowe naleśniki budyniowe z twarożkiem i polewą orzechową

   

Składniki na naleśniki: 

  • 3 jaja 
  • 1 łyżka erytrytolu 
  • 2 budynie czekoladowe (bez cukru)
  • 100g mąki (u mnie owsiana i pszenna po 50g każdej)
  • 200ml mleka
  • 200ml wody gazowanej 
  • 1 łyżeczka oliwy 

Twarożek: 

  • 2 opakowania chudego twarogu 
  • 2 banany 
  • 2 łyżki erytrytolu 

Polewa orzechowa: 

  • 1 czubata łyżeczka masła orzechowego + trochę mleka do rozpuszczenia 

 

Sposób przygotowania: 

  1. Składniki na naleśniki zmiksować. Smażyć na suchej patelni. 
  2. Składniki na twarożek zmiksować. Posmarować naleśniki. Polać polewą orzechową. Można dodatkowo posypać owocami. 

Przeważnie podgrzewam naleśniki w piekarniku. 

Twój komentarz




POKAŻ