mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
29 Maj

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z mięsem

   

 

  • 500g fasolki szparagowej
  • 400g fileta z kurczaka/indyka
  • 1 puszka pomidorow krojonych
  • 1 łyżka oliwy
  • Przyprawy: pieprz, sol, zioła, papryka, ząbki czosnku - ilość wedle uznania
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego

 

Fasolkę ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojony czosnek i pokrojonego w kostkę kurczaka - podduszać (w razie potrzeby podlać wodą), zalać pomidorami i doprawić do smaku wedle uznania. Zdjąć z ognia, dodać zahartowany jogurt. Na koniec dodać fasolkę szparagową i wymieszać.

Twój komentarz




POKAŻ