- 500g fileta z kurczaka
- 1 mały kalafior
- 250 ml mleka/ śmietanki
- 3 jaja
- 80g startego sera
- natka pietruszki
- sól, pieprz, papryka ostra/slodka, czosnek do smaku
- + makaron pełnoziarnisty (ilość w zależności od ilości porcji)
Filet drobiowy pokroić na małe kawałki. Kalafiora podzielić na różyczki niewiele większe od kawałków piersi. W naczyniu do zapiekania wymieszać kawałeczki piersi kurczaka z różyczkami kalafiora i wcześniej ugotowanym al dente makaronem. Mleko/śmietanę wymieszać z rozmąconymi jajkami, tartym serem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami, wylać do naczynia żaroodpornego, dodać posiekaną pietruszkę i wymieszać. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60 minut w 180°C.
Twój komentarz