mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
05 Lip

Pieczone kotlety rybne ze szczypiorkiem i koperkiem

Idealne by przemycić rybę do diety dzieci :) 

Składniki:

  • 800 g filetów z dorsza bez skóry
  • 2 jajka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżeczki przyprawy do ryby

 

Sposób przygotowania: 

Mięso ryby mielemy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajka, posiekany szczypiorek, koperek, mąkę oraz przyprawę do ryby. Całość mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy kotleciki, które następnie obtaczamy w bułce tartej.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 st C. Pieczemy 30-40 minut.

 

Podawać z surówką i kaszą/ryżem bądź ziemniakami

 

Twój komentarz




POKAŻ