mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
05 Lip

Sałatka z krewetkami i ananasem na ostro

Coś dla miłośników krewetek i hawajskich smaków 

Skladniki:
Sałata, np. Rukola
150g oczyszczonych krewetek
2 plastry ananasa
Pół cebuli czerwonej
Kilka orzechów włoskich 
5g oleju kokosowego
Przyprawy: papryka chilli, papryka słodka, sól, pieprz
Sos: łyżka oliwy, sok z cytryny pół łyżeczki miodu (wymieszać)

 

Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać niewielka ilość oleju, wrzucić plastry cebuli i pokrojonego w duża kostkę ananasa, posypać chilli i słodka papryka - smażyć 3 min. Po tym czasie do miski wsypać najpierw sałatę, następnie cebulę i ananasa. Na patelnię dodać jeszcze odrobinę oleju i wrzucić krewetki, doprawić solą, pieprzem i chilli, smażyć aż się zarumienia. Przesypać do miski. Polać sosem.

Twój komentarz




POKAŻ