mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
19 Gru

Sałatka z krewetkami i mango

Dla miłośników owoców morza i smaków wytrawno-słodkich

Skladniki

  • 1 opakowanie krewetek (450g - można mniej/więcej)
  • 1 dojrzałe (miękkie) mango
  • 1/4 cebuli czerwonej
  • Pół miękkiego awokado
  • Pomidorki koktajlowe /cherry (10-15 sztuk)
  • 10g masla
  • 3 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz, chilii

Sos:

  • 1 limonka
  • 3 łyżki oliwy
  • Sól, pieprz, chilli

 

Sposób przygotowania

  1. Na talerzu ułożyć pokrojone w kostkę mango, awokado, piórka cebuli, pomidorki.
  2. Krewetki oczyścic, osuszyć. Na patelni rozgrzać masło, wrzucic pokrojony czosnek oraz krewetki. Doprawić solą, pieprzem i chilli, chwilę podsmażać. Wyłożyć na sałatkę.
  3. Polać sosem: limonke wycisnąć, dodać oliwę i przyprawy.

Twój komentarz




POKAŻ