mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
19 Gru

Śledzie pod pierzynką

Mój totalny must have podczas Świąt (i nie tylko)

Składniki:

  • Śledzie matijasy
  • Ziemniaki
  • Marchew
  • Jaja
  • Majonez
  • Jogurt naturalny

(ilość składników w zależności od wielkości sałatki, jaką chcemy zrobić)

 

Sposób przygotowania:

  1. Śledzie moczymy, płuczemy i kroimy w kostkę.
  2. Ziemniaki i marchewki obieramy, gotujemy do miękkości. Jaja gotujemy na twardo.
  3. Majonez mieszamy z jogurtem (1:1).
  4. W salaterce na wierzch układamy warstwowo: pokrojone śledzie, posypujemy pieprzem, następnie tarkujemy ziemniaki, marchewkę, smarujemy sosem jogurtowo-majonezowym, a na koniec tarkujemy jajo.

Twój komentarz




POKAŻ