mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
05 Sty

Sałatka z gotowanym kalafiorem

   

Potrzebujemy 

  • 1 kalafior (u mnie dość spory około 900g)
  • 3 jaja
  • Ser feta
  • Mała puszka kukurydzy
  • Pomidor/pomidorki koktajlowe
  • Majonez i jogurt naturalny w proporcjach 1:4
  • Czosnek (u mnie spooorooo) 
  • Szczypiorek
  • Sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

  • Kalafiora pokroić w różyczki i ugotować w osolonej wodzie na lekko twardo.
  • W tym czasie ugotować jaja na twardo. Następnie pokroić w ćwiartki.
  • Pomidora i fetę pokroić, szczypiorek posiekać.
  • Kukurydzę odsączyć i przepłukać.
  • Jogurt połączyć z majonezem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawić i wymieszać.
  • Wszystkie składniki połączyć i wymieszać.
  •  

Smacznego! 

Twój komentarz




POKAŻ