mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
28 List

Roladki drobiowe że szpinakiem i mozzarellą

  

 

Potrzebujemy:

  • 400g sznycli drobiowych
  • 1 opakowanie świeżego szpinaku (200g)
  • Kilka ząbków czosnku
  • 10g masła
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 kulka mozzarelli
  • Sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

  1. Na patleni rozgrzać masło, dodać pokrojony czosnek, szpinak, poddusić, doprawić solą, pieprzem. Na końcu dodać jogurt naturalny i jeszcze chwilę poddusić na małym ogniu.
  2. W tym czasie roztłuc sznycle, doprawić z każdej strony. Rozsmarować masa szpinakowa, posypać startą mozzarella, zawinąć i spiąć wykałaczkami.
  3. Piec w piekarniku 35-40 min, 180 st.

Podawać z kasza/ryzem/ziemniakami i surówka.

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ