mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
04 Gru

Wegetariańskie burrito z cieciorką i fasolą

Szybki wegetariański obiad 

Co potrzebujemy (składniki na 4 porcje)

  • 1 puszka cieciorki (240g)
  • 1 puszka czerwonej fasoli (240g)
  • 1 mała puszka kukurydzy (85g) - można pominąć
  • 1 puszka pomidorów w puszcze (400g)
  • 4 placki do tortilli
  • 1 łyżka oliwy
  • Kilka ząbków czosnku
  • Pol dużej cebuli
  • Przyprawy: sól, pieprz, bazylia, papryka słodka, ostra (lub opcjonalnie przyprawa do burrito)

 

Sposob przygotowania:

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać przepłukane warzywa, przyprawy i dusić. Tortille podgrzać, nałożyć farsz i zawinąć jak burrito.

 

1 porja: ok. 450 kcal 

 

 

Twój komentarz




POKAŻ