mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
27 Marz

Naleśniki czekoladowe z twarożkiem bananowym i musem truskawkowym

Obiad na słodko, który jest jednocześnie pyszny i zdrowy 

Składniki na naleśniki (4 porcje):

  • 120g mąki owsianej (zmiksowane płatki owsiane) lub dowolnej innej mąki
  • 4 łyżeczki kakao ciemnego, np. Deco Moreno
  • 4 łyżeczki ksylitolu
  • 2 jaja
  • 300 ml mleka
  • 20g oliwy

 

Twarożek:

  • 2 opakowania twarogu chudego (500g)
  • 2 banany

 

Mus truskawkowy:

  • 240 g truskawek (na ten moment mrożonych)

 

 

  1. Składniki na naleśniki zmiksować. Dobrze (!!) rozgrzać patelnię i smażyć naleśniki (8).
  2. Twarożek: twaróg zmiksować z bananem. Posmarować naleśniki. Całość polać musem truskawkowym (truskawki zmiksować).

 

1 porcja czyli 2 naleśniki – 400 kcal

Twój komentarz




POKAŻ