mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
14 Kwie

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

   

Składniki na 2 porcje:

  • 70g mąki (pół na pół zwykłej i pelnoziarnistej)
  • 120g mleka
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka oliwy do ciasta
  • 1 łyżeczka do spryskania patelni

 

Farsz:

  • 2 opakowania świeżego szpinaku lub 1 opakowanie mrozonego
  • 50g fety
  • 3 ząbki czosnku (ilość wedle uznania)
  • Przyprawy: sól, pieprz, suszone pomidory, chilli
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 jogurt naturalny (np. Skyr)

 

 

  1. Składniki na naleśniki zmiksować. Patelnię spryskac oliwą i usmażyć 4 naleśniki.
  2. Na patelni rozgrzac odrobinę oliwy, wrzucić szpinak, czosnek przecisniety przez praske, fetę i przyprawy, podduszac. Na koniec zdjąć z ognia, dodać jogurt i wymieszać.
  3. Farsz nałożyć na naleśniki, zawinąć i podgrzać na suchej patelni.

Twój komentarz




POKAŻ