mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
18 Sier

Naleśniki z musem jabłkowym i cynamonem

  

Skladniki na 2 porcje:

  • 70 mąki (najlepiej pół na pol zwyklą i pelnoziarnista)
  • 120g mleka
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka oliwy do spryskania patelni

Skladniki na mus

  • 4 średnie jabłka
  • Cynamon
  • + 4 łyżki jogurtu naturalnego do polania

 

Skladniki na naleśniki zmiksować. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce lub zmiksować, posypać cynamonem i poddusić na patelni (w razie potrzeby podlać wodą). Mus rozsmarować na naleśnikach, zawinąć. Podawać z jogurtem.

 

1 porcja: 400 kcal

Twój komentarz




POKAŻ