mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
05 Sty

Wegetariańskie tortille z tofu

Choć wegetarianką nie jestem to bardzo lubię dania z tofu, a te w połączeniu z tortillą szczególnie bronią się smakiem :) 

Składniki na 2 porcje:

  • 2 placki do tortilli
  • 1 kostka tofu wędzonego (można dodatkowo przyprawić papryka wędzona, papryka, slodka, chilli)
  • Kilka liści sałaty
  • Pół papryki
  • 1 mały pomidor
  • 60g fety
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • Czosnek, sól, pieprz, inne do smaku


Tofu odcisnąć, pokruszyć i piec 15-20 min w 180 st C.
Tortille podgrzać, jogurt wymieszać z czosnkiem i przyprawami i posmarować tortille, położyć sałatę i pokrojone warzywa, upieczone tofu i fetę. Zawinąć.

 

1 porcja ok. 400 kcal

Twój komentarz




POKAŻ