mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
21 Paź

Skyrnik z malinami

Skyrnik to nic innego jak sernik z jogurtów skyr. Błyskawiczny w przygotowaniu, pyszny i do tego wysokobiałkowy. 

Składniki na 2-3 porcje (całość

  • 2 skyry naturalne
  • 2 jajka
  • 30g budyniu waniliowego bez cukru
  • 30g ksylitolu do ciasta
  • 5g ksylitolu do malin
  • 80g malin (świeżych/mrożonych)
  • 3 łyżki wiórków kokosowych

 

Jaja, skyr, wiórki, budyń i ksylitol wymieszać. Maliny wymieszać z ksylitolem. Masę przelać do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wyłożyć rozmrożone owoce i piec w 180 stopniach z termoobiegiem około 30-35 minut.

Twój komentarz




POKAŻ