mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
23 Luty

Makaron z cukinią na zielono z wędzonym twarogiem

Szybkie i pyszne danie w 15 min

Smak zadowoli nawet NIEwegetarian

Co potrzebujemy 

  • 1 większa cukinia 
  • 1 por
  • 1 opakowanie świeżego szpinaku 
  • 1 łyżka oliwy 
  • Przyprawy: 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz, zioła
  • Twaróg wędzony (np. w Lidlu/Netto) - ilość wedle preferncji lub ser feta
  • Makaron pełnoziarsty/ze strączków/zwykły

 

Sposób przygotowania: 
Na patelnię wlać oliwę, wrzucić pokrojone w cieniutkie plasterki cukinię (pokroiłam obieraczką do warzyw) i por, przyprawić do smaku i dusić ok. 5 min. Następnie dodać szpinak, czosnek (opcjonalnie kozieradkę) i dusić pod przykryciem kolejne 5 min. Do warzyw dodać wcześniej ugotowany al dente makaron, wymieszać i posypać pokruszonym serem/twarogiem.

 

Twój komentarz




POKAŻ