mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
07 Kwie

Błyskawiczna pizza na spodach tortilli

 

Sztos - bo nie dość, ze pyszna to jeszcze jej zrobienie to około 10 min + czas pieczenia

Składniki na 2 porcje

  • Tortilla (wrap) pełnoziarnisty 2 placki
  • 80g sera żółtego/mozzarelli
  • kilka plastrów szynki
  • Pieczarki 3-4 szt.
  • Papryka 1 szt.
  • Cebula czerwona mała 1 szt.
  • Chili 1 szt. (opcjonalnie)
  • Passata pomidorowa 200g
  • Czosnek 1 mały ząbek
  • oregano, bazylia, pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 210 stopni z termoobiegiem. Passatę wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i suszonymi ziołami. Przypraw pieprzem. Umyj warzywa. Paprykę potnij na paski, pieczarki na plasterki, cebulę w piórka, chili na cienkie krążki. Placki rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj cienko sosem. Posyp serem, ułóż szynke i warzywa. Piecz przez ok. 8 -12 minut (czas zależny od mocy piekarnika, dlatego lepiej sprawdzać w trakcie 

Twój komentarz




POKAŻ