mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
29 Maj

Spaghetti z sosem neapolitanskim

    

Co potrzebujemy: 

  • 1 średnia cebula 
  • 2-3 żabki czosnku 
  • 2 puszki pomidorow lub 800g świeżych pomidorow bez skórki
  • 25g oliwy 
  • Bazylia świeża lub suszona
  • Sól, pieprz do smaku 
  • 1 łyżeczka ksylitolu 
  • + makaron nitki (u mnie pelnoziarnsity) 
  • opcjonalnie odrobina sera do posypania


Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek i cebule, zeszklić. Po chwili zalać pomidorami i podduszac około 20-30 min. Dodać przyprawy i jeszcze chwile podduszac. Podawać z ugotowanym al dente makaronem. Można posypać startym serem.

Twój komentarz




POKAŻ