mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
22 Wrze

Sałatka z mozzarellą i jajkiem

    

Składniki na 2 porcje – 1 porcja 300 kcal

  • 1 opakowanie mixu sałat
  • 1 kulka mozzarelli LIGHT
  • 2 jaja
  • 2 małe pomidory (najlepiej malinowe)
  • 1 mała papryka
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • Przyprawy: sól, pieprz, bazylia, suszone pomidory, czosnek
  • 1 kromka razowego pieczywa 

 

Jaja ugotować na twardo. Na talerzu rozłożyć sałatę, pokrojone warzywa, mozzarellę i plastry jaja. Całość polać sosem (jogurt wymieszać z majonezem, doprawić do smaku). Pieczywo opiec w opiekaczu, by zrobić grzankę.

Twój komentarz




POKAŻ