mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
16 Luty

Makaron z sosem kremowym i szynką parmeńską

  

 

  • 1 opakowanie szynki parmeńskiej 
  • 100g serka śmietankowego, np. Łaciaty/Philadelphia 
  • 1 łyżka oliwy 
  • 3 ząbki czosnku 
  • Pół opakowania rukoli 
  • 300g pomidorków koktajlowych 
  • Makaron (najkorzystniej pełnoziarnistego) 


Makaron ugotować al dente, odcedzić zostawiając 1/3 szklanki wody z gotowania. 
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony czosnek i pokrojona w plastry szynkę. Chwile podsmażyć, po czym dodać ugotowany wcześniej makaron i wodę, następnie dodać serek, pomidorki i rukolę. Doprawić do smaku (sol, pieprz, zioła, chilli). Mieszać do momentu połączenia składników.

Twój komentarz




POKAŻ