mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
24 Kwie

Gulasz z indyka w sosie pieczarkowym

    

Składniki na 4 porcje: 

  • 800g fileta z indyka
  • 600g pieczarek 
  • pół cebuli, 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy 
  • pęczek pietruszki 
  • 200g śmietany 12% + 100g jogurtu greckiego 
  • Pieprz, sól, papryka słodka, ostra, bazylia 

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, pokrojone pieczarki, czosnek dodać mięso pokrojone w większą kostkę, posypać przyprawami - podduszać do miękkości. W razie potrzeby podlewać wodą. Po około 30 min dodać śmietanę, jogurt i posiekaną pietruszkę. 

Podawać z dowolnymi dodatkami - u mnie kasza gryczana biała i fasolka biała z wody. 
 

Twój komentarz




POKAŻ