mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
07 Czerw

Makaron z pesto, brokułem i szynką parmeńską

     

  • 1 mały brokuł 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 100g szynki suszonej (parma, serrano)
  • 1 łyżka czerwonego pesto 
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka oliwy
  • pieprz, sól 
  • 2 łyżki tartego parmezanu 

Ugotować makaron i brokuła. W międzyczasie rozgrzać oliwę na patelni, dodać posiekany czosnek i cebulę, chwilę podsmażać, następnie dodać pokrojoną szynkę, smażyć około 3 min, doprawić pieprzem, następnie dodać pesto i pokrojone pomidorki koktajlowe. Na koniec dodać makaron i różyczki brokuła, wymieszać i posypać parmezanem.
 

Twój komentarz




POKAŻ