mgr Katarzyna Oskroba-Buńko
13 Lip

Makaron z ricottą i pomidorami

  

  • 1 opakowanie ricotty 
  • pół szklanki mleka
  • 8 suszonych pomidorów z zalewy 
  • 2 średnie pomidory (najlepiej malinowe)
  • 1 cebula 
  • 3-4 ząbki czosnku 
  • 2 duże garści rukoli 
  • 2 łyżeczki oleju z zalewy pomidorów 
  • Pieprz, sól do smaku 
  • + makaron pełnoziarnisty


Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na oleju, następnie dodać pokrojonego w kostkę świeżego pomidora i pokrojone suszone pomidory (odsączone i przepłukane, chwilę podduszać. Następnie dodać ricottę, mleko i przyprawy - wymieszać i podduszać do połączenia się składników. Na koniec dodać rukolę, przemieszać. Podawać z ugotowanym al dente. makaronem.

Twój komentarz




POKAŻ